Koffietijd

Kijktip: Koffietijd geeft aandacht aan Parkinson-artikel uit Santé

Woensdag 6 januari gaat het programma Koffietijd aandacht besteden aan het Parkinson-artikel uit het december-nummer van Santé. Hierin vertelt Annelien dat ze al op 33-jarige leeftijd te horen kreeg dat ze aan deze ‘oude-mensenziekte’ lijdt.

In het RTL4-programma ‘Koffietijd’ wordt regelmatig aandacht besteed aan artikelen uit verschillende magazines. Woensdag 6 januari is Santé weer aan de beurt en wordt er gesproken over de ziekte Parkinson.

Lees ook:Zit jij in de vervroegde overgang?

Het is toch een ‘oude-mensenziekte?’

In het december-nummer van Santé kun je lezen hoe Annelien op 33-jarige leeftijd te horen kreeg dat ze Parkinson heeft. Een ziekte die ze tot dan als een oude-mensenziekte zag.

“Drie maanden eerder had mijn vader de diagnose parkinson gekregen. Grappend zei ik tegen hem: ‘Zul je zien dat ik hetzelfde heb als jij.’ Maar echt, ik heb geen moment gedacht dat dat kon. Zelfs als arts wist ik niet dat deze ziekte ook voorkomt bij jonge mensen. Ik kende een docent op de Erasmus Universiteit die het had. Hij was oud, liep voorovergebogen, krom en trillend door de gangen. Dat was mijn beeld van parkinson. Dus toen mijn huidige neuroloog vertelde waar ik aan leed, schrok ik enorm. Ik voelde me totaal niet ziek. Later ontdekte ik dat als je duizend parkinsonpatiënten op een rij zet, ze allemaal een ander klachtenbeeld hebben. Het kon dus toch…”

Meer lezen kun je in het december-nummer van Santé en kijk woensdag 6 januari om 10.00 naar Koffietijd op RTL4!