melk borstkanker

Glas melk kan kans op borstkanker aanzienlijk vergroten

Een glaasje melk is goed voor elk, werd vroeger gezegd, maar nu blijkt dat melk helemaal niet zo goed is. Zo is uit recent onderzoek naar voren gekomen dat een glas melk de kans op borstkanker aanzienlijk kan vergroten

Uit het onderzoek dat is gepubliceerd in the International Journey of Epidemiology komen sterke aanwijzingen naar voren dat een glas koemelk gekoppeld kan worden aan het vergroten van de kans op borstkanker. In sommige gevallen kan die kans zelfs met 80 procent worden vergroot.

Melk

Onderzoeker Dr. Gary E. Fraser: “Zelfs het drinken van een kwart of een derde van een glas melk kan de kan op borstkanker met 30 procent vergroten. Door een glas melk per dag te drinken wordt de kans met 50 procent vergroot, en voor degenen die twee tot drie glazen melk per dag drinken is de kans 70 tot 80 procent groter.”

ModeMode

Onderzoek

Voor het onderzoek werden tijdens een periode van acht jaar zo’n 53.000 vrouwen Noord-Amerikaanse vrouwen gevolgd van 30 jaar en ouder die allemaal geen kanker hebben. Aan het einde van het onderzoek werd er bij 1.057 vrouwen borstkanker geconstateerd.

Sekshormoon

Volgens de onderzoekers ligt het aan het geslachtshormoon dat in de melk zit, want 75 procent van de koeien die worden gemolken zijn zwanger.

Er werd geen verband gevonden tussen sojamelk en een vergrote kans op borstkanker.

Bron: sciencedaily

Tip van de redactie

Bose 700 – Draadloze over-ear koptelefoon met Noise Cancelling
BESTEL HIER
Cover Sante 176x227 1

Ontvang jouw dosis inspiratie voor een healthy lifestyle elke maand op de mat.

Abonneren
Digitaal lezen
Los kopen

Gerelateerde artikelen