Sylvie Meis

Dít hield Sylvie Meis geheim over haar borstkanker

Sylvie Meis werd in 2009 behandeld voor borstkanker. Ze vertelde dat de chemotherapie preventief was, maar deze behandeling had een hele andere reden.

In het kader van oktober borstkankermaand werd ze geïnterviewd door het Duitse Bild. Hierin vertelde ze dat ze destijds had gezegd dat de chemotherapie preventief was, maar in werkelijkheid moest ze deze behandeling ondergaan, omdat haar borstkanker was uitgezaaid naar haar lymfeklieren.

Lees ook:Deze tekeningen maken duidelijk of je misschien borstkanker hebt

‘Ik was bang voor de krantenkoppen’

“Ik was bang om afgeschreven te worden, maar moest op een gegeven moment mijn ziekte bekendmaken. Ik vertelde dat de chemotherapie preventief was, maar zweeg over het feit dat de kanker al was uitgezaaid. Ik was bang voor de krantenkoppen en wilde niet dat men dacht: Sylvie gaat dood.”

Steek in haar borst

De presentatrice voelde destijds onraad toen ze een steek in haar borst kreeg, terwijl ze zich uitrekte om iets op te ruimen. Ze had meteen het gevoel dat het niet goed zat en liet zich controleren.

Regelmatige controles

Inmiddels is Sylvie kankervrij, maar slikt ze nog steeds medicijnen en wordt ze elk halfjaar gecontroleerd. “Je moet altijd alert blijven dat de kanker kan terugkomen. Daarom zijn regelmatige controles belangrijk.”

Check je borsten

In het oktober-nummer van Santé vind je op pagina 16 een artikel over hoe je je borsten kunt checken!

Bron: Telegraaf.nl, beeld: ANP

Gerelateerde artikelen