Bloedstollingen

Coronavirus heeft nog andere levensbedreigende complicaties: bloedstollingen

Tot nu toe werden bij coronapatiënten vooral gericht op infecties met de longen en de gevolgen ervan, maar uit onderzoek blijkt dat er nog andere levensbedreigende complicaties bij komen kijken: bloedstollingen.

Het onderzoek werd gedaan onder 184 coronapatiënten op de intensive care en uitgevoerd in drie ziekenhuizen: Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), het Amphia Ziekenhuis in Breda en het Rotterdams Erasmus Medisch Centrum.

Lees ook:Het coronavirus even niet in tekst maar in duidelijke beelden

Trombose-complicaties

“We wisten niet dat zoveel coronapatiënten een trombose-complicatie kregen”, zegt hoogleraar Interne Geneeskunde Menno Huisman (LUMC) in een interview met NOS.nl, die samen met internist Rik Endeman (Erasmus MC) het onderzoek leidde. “De resultaten zijn wereldwijd met verbazing ontvangen. Men hield zich tot nu toe vooral bezig met infecties in de longen en de gevolgen daarvan, maar niet met trombose-complicaties.”

Bloedverdunners

Volgens Huisman zijn de bevindingen er belangrijk, want nu kunnen ze er iets aan proberen te doen door IC-patiënten een verhoogde dosis bloedverdunners te geven om trombose-complicaties te verminderen, waardoor hun toestand kan verbeteren.

Bron: NOS.nl

Gerelateerde artikelen