baby erin

Baby Erin overleeft het coronavirus

Ze is nog maar zes maanden oud, maar baby Erin heeft al heel wat tijd in het ziekenhuis doorgebracht: En tijdens haar verblijf werd ze ook nog eens besmet met het coronavirus!

Haar ouders Emma en Wayne probeerden al talloze jaren een kind te krijgen. Na tien jaar proberen werd eindelijk Erin geboren. Na twee maanden kwamen haar ouders erachter dat ze een zeldzame hartaandoening heeft. Baby Erin moest naar het ziekenhuis voor een operatie.

Lees ook:Foto’s geven corona-artsen en -verpleegkundigen een gezicht

Problemen met longen en luchtwegen

Maar na twee dagen op de hartafdeling kreeg ze problemen met haar longen en luchtwegen. Ze kon niet ademen zonder een beademingsapparaat, want haar hart was zo gegroeid dat het tegen haar luchtwegen aan drukte. Haar ouders werden voorbereid op een lang verblijf in het ziekenhuis. Als het na een paar maanden niet beter zou gaan, dan zou er weer een operatie volgens.

Schermafbeelding 2020 04 28 Om 15.27.35

Coronavirus

Maar dan is daar het coronavirus en helaas wordt baby Erin geïnfecteerd. Hierdoor wordt haar verblijf in het ziekenhuis nog langer dat gepland.

Gelukkig blijkt de kleine Erin een ware strijder te zijn. Want ze heeft het coronavirus verslagen en mocht onlangs de corona-afdeling verlaten. Dat gebeurde natuurlijk onder luid applaus van artsen en verpleegkundigen.

https://www.facebook.com/alderheyhospital/videos/227352918341308/

Bron: BoredPanda.com, foto’s: Emma Bates