beschimmelde voeding

Kun je beschimmelde voeding nog eten?

Moet beschimmelde voeding rechtstreeks de prullenbak in, of kun je de niet beschimmelde delen soms nog eten?

1. Kaas

Harde kaas kun je nog eten. Snijd het beschimmelde stuk ruim uit de kaas en de rest is nog eetbaar. Zorg dat je niet met je mes aan de schimmel komt voordat je de rest van de kaas snijdt.

Lees ook:Moet de houdbaarheidsdatum van de verpakking van lang houdbare producten af?

2. Brood

Bij brood is het een ander verhaal. Brood is vochtiger, waardoor een schimmel zich makkelijker kan verspreiden. Zelfs als je er niets van ziet, kan dat het geval zijn. Meteen weggooien dus, een beschimmeld brood.

3. Groenten

Over het algemeen geldt: hoe steviger en vaster een product is, hoe moeilijker schimmel erin door kan dringen. Bij bijvoorbeeld een wortel of een zoete aardappel kun je het beschimmelde stuk wegsnijden, de rest van de groente is nog eetbaar. Zachte producten, zoals frambozen, kun je wegdoen.

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Santé

Tekst Santé, beeld GettyImages

Tip van de redactie

Gerelateerde artikelen