Placeholder

Zuivere koffie

Niks koffiedik kijken, de wetenschap bewijst het: koffiedrinken heeft ook gezonde effecten. Santé scheidt feiten van fabels.

‘Koffie heeft bijgedragen aan de volksgezondheid’. Waar. Vroeger dronk men ongezuiverd water. Om koffie te zetten, moest het water echter eerst gekookt worden, waardoor de koffiedrinkers (onbewust) gezond bezig waren.

‘Koffie is rijk aan antioxidanten’. Klopt. Voor veel Amerikanen is de drank zelfs de voornaamste bron van deze regenererende stof.

‘Koffie ontnuchtert na alcohol’. Onjuist. Je dénkt wel dat je beter reageert na een kopje, maar de alcohol blijft in je lichaam. Extra oppassen dus.

‘Van koffie drinken, droog je uit’. Niet waar: koffie werkt niet vochtafdrijvend en draagt net zo goed bij aan de twee liter vocht die we dagelijks moeten binnenkrijgen.

‘Koffie is slecht voor je hart’. Fabel. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat koffie geen enkele invloed heeft op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten.

‘Zwangere vrouwen mogen geen koffie’. Als aanstaande moeder veel koffie drinken is inderdaad niet goed voor de foetus. Drink als je in verwachting bent niet meer dan drie koppen per dag.

‘Koffie bevat nauwelijks calorieën’. Een zwarte koffie is inderdaad calorie-arm. Let wel op wat er eventueel aan toegevoegd is. De Dark Berry Mocha Frappuccino van Starbucks bijvoorbeeld, bezorgt je 561 calorieën!