Placeholder

Zo deel je je koelkast gezonder in

Zorg dat je koelkast je helpt om gezondere keuzes te maken. Wij geven vijf tips die je direct kunt gebruiken.

1. Zorg voor kant-en-klare gezonde snacks
Snijd groenten zoals komkommer, paprika, wortels en selderij alvast in dunne repen. Bewaar ze in doorzichtige bakjes in de koelkast, zodat je ze snel ziet staan. Je kunt de groentesticks in hummus of in Griekse yoghurt met kruiden dippen.

2. Maak een slimme indeling
In de supermarkt staan de duurste producten op ooghoogte. Dat is niet voor niets; de producten op ooghoogte belanden sneller in je wagen. Kijk de kunst af en leg de gezondste producten op ooghoogte in de koelkast. Zet ze het liefst ook vooraan.

3. Houd rekening met de temperatuur in de koelkast
Voor bijna elke koelkast geldt: hoe hoger de plank, hoe hoger de temperatuur. Bewaar daarom op de onderste plank vlees, vis en gevogelte. Ook je left-overs kun je hier het best kwijt. De bovenste plank kun je gebruiken voor kaas, boter en sauzen. Zuivelproducten en broodbeleg bewaar je op de planken in het midden. Omdat de deur van de koelkast vaak opengaat, is ook op deze plek de temperatuur wat hoger. Houd daar rekening meer.

4. Bewaar de restjes
Zonde om restjes weg te gooien. Bewaar ze in afgemeten porties in kleine bakjes. Ben je niet van plan de restjes de volgende dag op te maken? Vries ze dan in. Deze 10 producten kun je gewoon invriezen.

5. Maak zelf frisdrank
Zet de flessen frisdrank verder naar achteren, of ruil ze in voor zelfgemaakte 'frisdrank'. Vul een waterkan met water en voeg citroenschijfjes en/of kruiden en ander fruit toe voor een frisse smaak.

Bron: Archief | Beeld: Shutterstock