Tips om je maaltijd op te warmen in de magnetron
29 maart 2016
Misschien ben je geen voorstander van de magnetron, maar wanneer je haast hebt, biedt de magnetron uitkomst. Met deze tips verwarm je je kliekje en blijft het lekker.
1. Schep het eten tussendoor om
Een magnetron verwarmt je eten niet gelijkmatig. Het is niet zo lekker om opeens een koude hap te nemen, je loopt ook het risico dat áls er bacteriën in het eten zaten deze niet gedood zijn. Je eten goed verwarmen en tussendoor omscheppen dus.
2. Voeg twee eetlepels water toe
Groenten, aardappelen, vis en vlees hebben de neiging om droog te worden als ze zijn opgewarmd in de magnetron. Je voorkomt dit door twee eetlepels water toe te voegen.
3. Gebruik een magnetrondeksel
Door een deksel blijft het vocht in het eten en droogt je maaltijd niet uit. Dek je je maaltijd af met plastic, gebruik dan alleen plastic dat voor de magnetron geschikt is.
4. Maak de porties kleiner
Kleine en platte porties worden sneller warm dan grote porties.
5. Volg de instructies op de verpakking
Eet je een kant-en-klare magnetronmaaltijd? Lees de instructies. Moet je je maaltijd na het verwarmen nog een paar minuten laten staan? Wees niet eigenwijs, het is nodig om het gerecht goed door en door te verhitten.
Lees ook: 5 dingen die je niet in de magnetron moet stoppen (als er iets in ontploft ben je niet blij)
Beeld: Shutterstock