Placeholder

De handigste apps om een eetdagboek bij te houden

Een tijdje een eetdagboek bijhouden, geeft je inzicht in je eetgewoonten. Weet je niet waar je moet beginnen? Deze apps maken een eetdagboek bijhouden makkelijker.

1. Eetdagboek bijhouden met de app die al op je telefoon zit

Op de meeste telefoons zit tegenwoordig standaard een gezondheidsapp waarin je onder andere een eetdagboek bij kunt houden. Voor Samsung is dat bijvoorbeeld de app S Health, terwijl de app van iPhone Gezondheid heet.

2. My Fitness Pal

Als je op zoek bent naar een andere app voor je eetdagboek is er genoeg keuze. De app My Fitness Pal is één van de populairste. Er staat een uitgebreide database van producten in, waardoor het makkelijk is om je eetdagboek in te vullen. Scan de barcode van de verpakking en de app kopieert alle informatie in je eetdagboek.

3. Fat Secret

Een product gegeten dat niet in deze app staat? Scan de streepjescode met je camera en de voedingswaarden worden automatisch toegevoegd.

Lees ook: Hier kun je op letten als je calorieën gaat tellen.

4. Mijn Eetmeter

Ontwikkeld door het Voedingscentrum, met een database van ruim 90.000 artikelen. Slim: scan de barcode op je zak pasta en de voedingswaarde van de rauwe pasta wordt omgerekend naar de waardes van gekookte pasta.

5. Yaizio

Telt niet alleen calorieë, maar ook voedingswaarden en de app houdt je stappen bij.

6. Lifesum

Naast het bijhouden van je maaltijden, voedingswaarden en calorieën, kun je ook maaltijden vooraf inplannen. Geen inspiratie? De app staat bomvol gezonde recepten.

Wees eerlijk bij het invullen van je eetdagboek. Deze vragen kun je jezelf stellen om meer inzicht te krijgen in je eetpatroon.

Waarom zou je een eetdagboek bij moet houden?

Je leest er alles over in het juninummer van Santé. Bestel jouw exemplaar in onze webshop.

Wil je geen app gebruiken voor je eetdagboek?

Print een schema uit en houd het bij. Bijvoorbeeld dit schema van Fitwatch.

rawpixel

Gerelateerde artikelen