6 redenen om vaker havermout te eten

Wist je dat haver een van de meest complete en heilzame graansoorten is voor het menselijk lichaam? Tijd om wat vaker havermout te eten dus!

Naast het feit dat havermout vol zit met vitamines (E en B) en ook nog een hoog proteïnegehalte heeft, is het om nog veel meer redenen gezond voor je. Dit is waarom je meer havermout zou moeten eten.

1. Cholesterolgehalte

Doordat het graansoort veel vezels bevat, is het goed voor je cholesterolgehalte. De vezels kunnen namelijk helpen met het verlagen van je cholesterolgehalte.

2. Immuunsysteem

Als je dagelijks havermout eet, zorgt dat ervoor dat je afweersysteem actief blijft. In havermout zitten B-complexvitamines, vitamine A en essentiële mineralen en die maken je immuunsysteem sterker.

DierDier

3. Bloedsuikerspiegel

De oplosbare vezels uit de havermout komen goed van pas bij de regulatie van je bloedsuikerspiegel. De koolhydraten die in de graansoort zitten, hebben een lage glycemische index. Daardoor kan het eten van havermout helpen om aandoeningen als diabetes onder controle te houden. Ook zal het glucosegehalte niet stijgen, want het zit vol langzame koolhydraten die gebruikt worden als brandstof voor het lichaam.

4. Energie

De essentiële voedingsstoffen die in de graansoort zitten houden het metabolisme actief én hebben een positieve invloed op de werking van je hersenen en geest.

5. Spijsvertering

Last van opstopping? Probeer dan eens wat vaker havermout te eten. De onoplosbare vezels hebben een licht laxerende werking en zorgen er dus voor dat jij beter naar de wc kunt. Wist je dat er ook glutenvrije havermout bestaat? Je vind ‘m hier.

6. Gewichtsverlies

Oké, havermout is misschien geen wondermiddeltje, maar het kan je zeker helpen met afvallen. Ook hier komen de vezels van pas: ze ondersteunen de verwijdering van afvalstoffen en zorgen ervoor dat je sneller vol zit. Win win.

Beeld: Getty Images,

Tip van de redactie

Bestel de Philips Airfryer XXL hier

Tip van de redactie

Apple Watch 1
Shop