kinderboekenweek

Kinderboekenweek: perfecte digi detox-moment voor jou en je kind

Oh eindelijk: het is Kinderboekenweek! Dat is hét perfecte moment voor een digi detox voor jou en je kind, want er zijn zo veel leuke boeken verkrijgbaar!

Het is zo makkelijk: je kind achter een scherm zetten. Het is niet alleen ontspanning voor hem, maar ook jij hebt even je handen vrij. Maar geef toe: soms worden die schermmomenten langer dan de bedoeling is.

Lees ook:Dit zijn de voordelen van lezen voor het slapen gaan

Boeken lezen van papier of van scherm?

Je zou denken dat door al dat schermgebruik kinderen hun boeken ook liever vanaf een scherm lezen, maar niets is minder waar. Uit onderzoek uit 2018 in Australië blijkt dat kinderen liever een boek vanaf papier lezen dan vanaf een scherm, meldt HP De Tijd.

Dus maak er een gezellig moment van moment van samen met je kind, want ook jij kunt vast wel even een digi detox-moment gebruiken.

De leukste boeken voor jou en je kind

kinderboekenweek

Santé heeft een lijst samengesteld met de leukste boeken die je samen met je kind kunt lezen!

Kinderen van 0 – 4 jaar

Geronimo – David Williams

Een hartverwarmend en hilarisch verhaal, voor dromende pinguïns vanaf 4 jaar. Babypinguïn Geronimo heeft één droom: vliegen. Maar iedereen weet dat pinguïns niet kunnen vliegen … of wel? Met behulp van zijn vrienden ontdekt Geronimo dat zelfs de gekste dromen kunnen uitkomen.

Bestel hier

Kinderen van 5 – 8 jaar

De allerliefste Voorleesverhalen

Ga lekker samen zitten of liggen en geniet van deze heerlijke voorleesverhalen. Maak kennis met Panda, die wel duizend dingen kan bedenken om te vertellen hoeveel hij van iemand houdt. En met Kleine Beer, die lekker wegdommelt terwijl Papa vertelt hoe alle andere dieren hun kleintjes naar bed brengen. Als je weet dat de hele wereld gaat slapen, wordt het een stuk makkelijker als je zelf ook naar bed moet. Deze vier soezerige slaapverhaaltjes helpen om samen te ontspannen tijdens een gezellig voorleesmoment voordat het toch écht bedtijd is…

Bestel hier

Kinderen van 9 -12 jaar

Mindfulness voor kinderen – Uz Afzal

Deze inspirerende en actuele gids bevat praktische oefeningen voor kinderen van vier tot elf jaar en hun ouders met uitleg over de voordelen van mindfulness en hoe je het kunt beoefenen. Het is zo opgebouwd dat het drukke ouders kan helpen hun kind gedurende de dag te steunen: vanaf het moment van wakker worden tot aan het slapengaan – tijdens maaltijden, dips, het leren (inclusief de stress van toetsen), schermtijd, communiceren. Met de eenvoudige oefeningen vergaren kinderen de positieve vaardigheden om met hun gevoelens om te gaan en hun zelfvertrouwen en concentratievermogen te vergroten. Ze helpen hen zo tijdens hun schoolperiode.

Bestel hier

Kinderen van 12 jaar en ouder

The Crimes of Grindelwald – J.K. Rowlings

Na de eerste, spectaculaire film Fantastic Beasts and Where To Find Them volgt dit najaar Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Het verhaal speelt zich ook nu weer vijftig jaar voor de komst van Harry Potter af, en dit keer verschuift het decor van New York naar London en daarna Parijs. Aan het einde van Fantastic Beasts and Where to Find Them wordt met hulp van Newt Scamander de machtige duistere tovenaar Gellert Grindelwald gevangengenomen in New York. Grindelwald weet echter te ontkomen en verzamelt volgers om zich heen die geen enkel vermoeden hebben van wat zijn werkelijke doel is: de heerschappij van tovenaars over alle modderbloedjes en dreuzels.

Bestel hier

Zit er niets bij van jouw keuze? Kijk op AKO.nl voor nog veel meer kinderboeken.

Gerelateerde artikelen