Interieur1 1000x1440

Je interieur pimpen? Dit zijn doe-het-zelf klusjes waar je aan kunt denken

Het pimpen van je interieur zo nu en dan kan leuk zijn om te doen. Je geeft het op deze manier een nieuwe touch en dit kan ervoor zorgen dat het er weer als nieuw uitziet. Als je jouw huidige interieur niet mooi meer vindt, kan het dan ook goed zijn om hier verandering in te brengen. Je kunt ervoor kiezen om hulp in te schakelen van vakmensen, maar als je zelf handig bent is het ook een mogelijkheid om hier zelf mee aan de slag te gaan. Leuke doe-het-zelf klusjes voor het pimpen van je interieur? Wij hebben wat inspiratie voor je verzameld!

Pimp je muren

Een van de doe-het-zelf klusjes waar je aan kunt denken als je jouw interieur graag een hele andere uitstraling wilt geven, is het pimpen van de muren. De muren spelen een grote rol in je woning. Als je hier iets aan verandert, heeft dat absoluut invloed op je interieur. Vooral als de verf of het behang op jouw huidige muren een beetje zat bent, is het goed om hiermee aan de slag te gaan. Je muren in huis pimpen kun je op verschillende manieren doen. Ten eerste kun je denken aan het verven van de muren. Dit hoeft niet zo lastig te zijn, maar kan jouw interieur daarentegen wel echt een boost geven. Kies voor een leuk kleurenpalet, zodat het een mooi samenhangend geheel wordt.

Naast het verven van de muren kun je ook denken aan het kiezen voor nieuw behang. Een paar nieuwe rollen behang zorgen er namelijk ook al snel voor dat het er thuis heel anders uit komt te zien. Behangen vergt wel wat voorbereiding, maar als je twee rechterhanden hebt moet het vast lukken om een mooi resultaat neer te zetten. Als je jouw muren geverfd of geschilderd hebt, kun je er nog voor kiezen om muurdecoratie toe te voegen om de muren compleet te maken. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld schilderijen, fotolijstjes, posters, muurstickers, wandkasten of wandplankjes. Met muurdecoratie voorkom je dat jouw muren er kaal en saai uit komen te zien.

Zelf woonaccessoires maken

Een doe-het-zelf klusje waar je ook over na kunt denken als je jouw interieur wilt pimpen, is het zelf maken van woonaccessoires. Woonaccessoires spelen een grote rol in hoe jouw interieur eruit komt te zien. Daarnaast kunnen zulke accessoires jouw interieur persoonlijk en sfeervol maken. Als je twee rechterhanden hebt, kan het leuk zijn om hier zelf aan te werken. Je kunt een woonaccessoire nieuw maken, maar het zelf creëren is uiteraard wel uniek. Doe vooral eens inspiratie op om te kijken naar DIY-woonaccessoires klusjes. Je zou hierbij echt aan van alles kunnen denken. Van het zelf maken van een sierkussen tot het creëren van een kandelaar: je kunt alle kanten op.

Zelf meubels maken

Een groter doe-het-zelf klusje wat je ook zou kunnen overwegen om je interieur een andere uitstraling te geven, is het zelf maken van meubels. Dit is een klus dat best wat tijd in beslag kan nemen en waar veel voorbereiding voor nodig is. Als het je echter een grote uitdaging lijkt, kan het zeker leuk zijn om te doen. Van een bijzettafel of stoel tot een kastje voor in de woonkamer: er zijn verschillende dingen waar je aan kunt denken. Het zelf maken van meubels heeft niet alleen als voordeel dat het meer persoonlijkheid aan je interieur toevoegt, ook kun je hier geld mee besparen omdat je geen hulp van vakmensen inschakelt. Om nieuwe meubels te maken, is het slim om veel research te doen. Kijk naar wat er allemaal mogelijk is, lees handleidingen en kijk tutorials. Dan moet het je vast lukken om iets moois te creëren. En hoe leuk is het om te zeggen dat je een eigen meubelstuk hebt gemaakt?

Deze doe-het-zelf klusjes hierboven zou je kunnen overwegen als je aan de slag wilt gaan met je interieur. Wel is het hiervoor van belang dat je beschikt over de goede benodigdheden. Kijk dus per klus goed wat nodig is om het tot een succes te maken. Waar je in ieder geval aan moet denken, is handig gereedschap. Gereedschap bij mastertools.nl is hiervoor een aanrader als je nog nieuw gereedschap nodig hebt voor jouw klussen in huis. Met de juiste voorbereiding kun je mooie creaties maken voor in je interieur, waar je vast met een trots gevoel op terug kan kijken!

Dit is een gesponsord artikel.