netflix docu

7x must watch docu’s op Netflix

Nadat je favo serie afgelopen is, val je in een soort zwart gat. Een nieuwe serie vinden is nog niet zo makkelijk. Probeer voor de verandering eens deze 7 docu’s op Netflix!

Our Planet

Our Planet is één van de nieuwste Netflix aanwinsten en het zorgt nogal voor wat ophef. De natuurdocumentaire is namelijk geen Jacques Cousteau-achtige docu over moedernatuur. Voor een avondje relaxt kijken raden we deze dan ook niet aan. Wel als je tegen de keiharde realiteit kunt die gevolgen zijn van de menselijke bemoeienis. Met name de heftig beelden van een walrus zijn choquerend.

Born To Be Free

Pak je tissues er maar bij, want deze achttien witte walvissen die je in deze docu volgt, zijn jarenlang in gevangenschap gehouden.

72 Cutest Animals

Even klaar met al die zware kost? Zoals de titel al doet vermoeden kun je met deze docuserie 11 afleveringen lang naar de schattigste dieren ever kijken. Get ready to binge!

Lees ook: Van Netflix naar Napflix

Terra

Nu de mensheid steeds verder verwijderd raakt van de natuur, veranderd onze relatie met andere levende wezens. Hoe? Dat zie je in Terra.

A Plastic Ocean

Geloven mensen je nog steeds niet als je ze vertelt dat het niet goed gaat met ons milieu? De documentairemaker van A Plastic Ocean ontdekte hoeveel plasticafval er op onze oceanen drijft en onderzocht de impact ervan op het milieu.

Netflix – Chasing Coral

In deze Netflix-original starten duikers, wetenschapper en fotografen over de hele wereld een grootschalige onderwatercampagne om de verdwijning van de koraalriffen vast te leggen.

Before the Flood

Before the Flood is de meest besproken documentaire van 2016. Dat is al even geleden, maar als je hem nog niet hebt gezien, is het zeker een must watch op Netflix. Leonardo DiCaprio reist de wereld over om onderzoek te doen naar de gevolgen van de door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde en de maatregelen die nodig zijn om het tij te keren.

Lees ook: 6 handige Netflix trucs