Koningsdag 2024

5 gezonde oranje snacks voor Koningsdag 2024

Het is bijna Koningsdag, dus gaan we snacken in stijl. En wel met deze 10 gezonde snacks met een oranje Koningsdag-tintje.

Wat je plannen voor Koningsdag 2024 ook zijn: in alle vroegte de kleedjesmarkt op met al je spullen, of dansen tot in de late uurtjes, snacks kunnen niet ontbreken. Wil je je niet de hele dag volstoppen met tompouces of bitterballen? Ga dan voor deze gezonde snacks in een oranje kleurtje.

Een appeltje van Oranje

Nee, geen appels. Appeltjes van Oranje zijn namelijk sinaasappels of mandarijnen. Heel makkelijk mee te nemen en ook nog eens gezond als snack. En de naam is alleen al perfect voor Koningsdag.

Wortels

Lekker als avondeten, maar ook rauw als snack: wortels. Met hun oranje kleur kunnen ze natuurlijk niet ontbreken in het rijtje. Ook lekker met een dipje of hummus erbij.

Oranje hummus

Een paar crackertjes en (zelfgemaakte) hummus en je dag kan niet meer stuk. Leuk op een borrelplank met vrienden of familie, maar ook als tussendoortje wanneer je spullen staat te verkopen op een markt.

Hoe je hummus maakt in een oranje kleurtje lees je hier.

Gezonde Snacks 2

Lees ook: Zó lang moet je wandelen om een oranje-tompouce te verbranden

Gevulde paprika’s

Maar dan natuurlijk wel de oranje variant. Probeer bijvoorbeeld dit recept van Laura’s Bakery, waarbij ze snoeppaprika’s vult met onder andere tomaten en basilicum.

Gezonde chips

Niets zo lekker als een zak chips. Liever een gezondere variant? Maak dan chips van wortel, pastinaak of zoete aardappel. Snijd ze in dunne plakjes, sprenkel er wat olie overheen, maak het af met zout en peper en schuif het dan in de oven voor een halfuurtje op 140 graden. Even goed in de gaten houden, af en toe omkeren en dan lekker smullen.

Tip van de redactie:

Het boek Simpel & puur is bedoeld voor mensen met een voedselintolerantie of -allergie, én voor elke levensgenieter die dankzij dit voedingspatroon lekkerder in zijn of haar vel komt te zitten. Voor meer info klik op onderstaande button.