Placeholder

Tijd om te stoppen met deze 5 eetgewoontes

Het zou zomaar kunnen dat je die laatste paar kilo kwijtraakt als je stopt met deze eetgewoontes.

1. Je overeten met gezonde producten
Amandelen, avocado's en smoothies zijn gezond, maar ze bevatten wel vrij veel calorieën. Dat betekent dat je deze gezonde producten niet eindeloos kunt eten en dat het belangrijk is om op je portes te letten.

2. Maaltijden overslaan
Het is belangrijk dat je metabolisme 's ochtends op gang wordt geholpen met een ontbijt en dat je gedurende dag genoeg brandstof binnenkrijgt. Let wel op: als je een actief persoon bent, heb je meer voeding nodig dan wanneer je achter een bureau zit. Meet je porties af.

3. Te veel frisdrank of alcohol drinken
In drank zitten geen gezonde voedingsstoffen voor je lichaam. Je krijgt dus veel calorieën binnen, maar je lichaam haalt er weinig uit. Probeer je frisdrank- en alcoholgebruik daarom te minderen en drink vaker water of thee.

4. Jezelf belonen na het sporten
De calorieën die je verbrandt hebt tijdens het sporten, kun je er letterlijk binnen een minuut weer bij eten. Beloon jezelf daarom niet met een half pak koekjes na het sporten.

5. Je eet niet bewust
Je avondeten eet je gedachteloos op de bank, onderweg prop je een broodje naar binnen en achter je bureau stop je gedachteloos nootjes in je mond. Stop ermee! Door je bewust te worden van wat je eet, zul je sneller merken wanneer je vol zit, zodat je niet te veel eet.

Lees ook: 10 redenen waarom je geen gewicht verliest

Beeld: Shutterstock