Placeholder

Superfoods

Je hoort veel over superfoods, maar weet jij wat ze super maakt? Deze week legt Marije van Fitnessbijbel voor Vrouwen je meer uit over superfoods.

Marije: Chiazaad, tarwegras, gojibessen, moerbeien en incabessen, ze worden al bijna net zo gewoon gevonden als een sinaasappel en een banaan. Superfoods zijn fantastisch. Ze brengen variatie aan in je eetpatroon en zijn superlekker.

Waarom de naam superfoods?
Ze zijn rijker aan vitamines, mineralen belangrijke vetzuren en antioxidanten dan andere groente- en fruitsoorten.

Gruwelverhalen
Op het internet lees je gruwelverhalen over superfoods. Dat je er ziek van kunt worden, en zelfs dat ze je kunnen vergiftigen. Wat moet je hiermee? 'Wat de boer niet kent, dat eet hij niet.' De waarheid over verborgen suiker, vetten en het drinken van alcohol zijn namelijk erger dan de verhalen die je leest over superfoods.

Met mate
Laat je niet gek maken. Alles met mate geldt ook voor superfoods. Elke dag een kilo spinazie is ook niet goed voor je. Een handje gojibessen, een eetlepel hennepzaad of een shotje tarwegras. Wissel het met elkaar af en geniet van de variatie die het geeft.

Hoe ga je om met superfoods?
Weet dat ‘normale’ gezonde voeding, zoals groenten, fruit, vlees, vis, ei etc., volstaat. Superfoods kunnen heerlijke extraatjes zijn. Weet ook dat etiketten lezen (val ik in de herhaling?) waardevoller is dan veel geld investeren in superfoods.

Waar koop je superfoods?
Superfoods koop je bij de biologische winkel. Elke grote markt heeft vaak
grootverpakkingen voor een voordelige prijs. In mijn nieuwe boek meer over superfoods en het ontwikkelen van een gezonde leefstijl!

Eet smakelijk!

Kom ook naar de boeklancering van de nieuwe Fitnessbijbel voor vrouwen op zaterdag 22 maart in Arnhem! Doe mee met de work-out en krijg korting op het boek! Klik om meer te lezen en je aan te melden. Toegang en deelname is gratis.

Marije


Marije de Vries (1981) onderneemt en werkt als trainer en coach binnen de fitnessbranche en het bedrijfsleven. Met een door haar ontwikkeld veranderingsprogramma helpt zij ieder jaar duizenden mannen, vrouwen en werknemers met de overstap naar een ideale lifestyle. Iedere week schrijft ze een blog voor Santé.

Lees alle blogs van Marije >>