Broccolisoep

Dit recept voor broccolisoep is perfect voor koude dagen

Vrouwen hebben meer ijzer nodig dan mannen. Sport je veel, ben je ongesteld, zwanger of vegetariër? Nog meer redenen om je ijzer goed in de gaten te houden. Met dit menu lukt dat zeker. Recept voor broccolisoep met cashew.

Recept voor broccolisoep met cashewcrème voor 2 personen 

Ingrediënten
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 1 L groentebouillon
  • 150 g geweekte ongebrande cashewnoten (doe het weken de avond van tevoren)
  • 1 glas ongezoete amandelmelk 
  • 1 el pittige mosterd 
Bereiding

Stap 1: verhit wat olijfolie in een soeppan en fruit de sjalotjes.
Stap 2: voeg hier de broccoliroosjes aan toe en bak even mee.
Stap 3: doe de groentebouillon erbij tot de broccoli onder water staat en breng langzaam aan de kook. Stap 4: maak ondertussen de crème in je blender door de geweekte cashewnoten (water afgegoten), amandelmelk en mosterd te mixen tot een zacht geheel.
Stap 5: pureer de soep met een staafmixer als de broccoli zacht is.
Stap 6: voeg de cashewcrème toe en laat nog even zachtjes koken terwijl je ondertussen roert.
Stap 7: Serveer de soep en eet smakelijk!

Tip van de redactie

Wat krijg je als ‘n Italiaanse trouwt met een Curaçaoënaar? In ieder geval héél veel lekker eten! In Soulfood & Spaghetti nemen Linda en Jurino je in 150 recepten mee op reis door deze eigen keuken. Van geheime familierecepten tot moderne fusion cooking en natuurlijk heel veel lekkere Soul Food gerechten. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Recept: Loes van de Mosselaar
Beeld: Getty Images

Jurino Ignacio, Linda Terrizzi

Uit andere media