Placeholder

7 groenten om dit seizoen te eten

Vergeet deze groenten niet.

1. Zoete aardappel
Een gezond ingrediënt dat van nature zoet is. Lees meer over de gezondheidsvoordelen van zoete aardappel.

2. Boerenkool
De laatste tijd is boerenkool een enorme hype, maar bovenal is het een winters ingrediënt rijk aan voedingsstoffen waaronder verschillende vitamines, calcium en antioxidanten.

3. Venkel
Venkel combineert goed met zoet, zout, hartig en friszuur. Kortom, je kunt er alle kanten mee op. Venkel bevordert de spijsvertering, neutraliseert een slechte adem en zou overgangs- en menstruatieklachten verlichten. In het oktobernummer van Santé vind je recepten met venkel.

4. Prei
Prei hoort bij de familie van knoflook. Het is een makkelijk ingrediënt om een gerecht meer smaak te geven. Voeg het toe aan roerbakgerechten, soep of ovenschotels.

5. Pastinaak
Pastinaak werd vroeger veel gegeten, toch zijn er genoeg redenen om deze groente weer eens te bereiden. De groente is vezelrijk, waardoor hij goed vult. Doordat pastinaak foliumzuur bevat zou het ons beschermen tegen onder andere dementie.

6. Cranberry's
Een verdwaalde vrucht in ons lijstje. Misschien linken we cranberry's aan dit seizoen omdat ze traditioneel bij Thanksgiving horen. Je kunt er onder andere heerlijke saus van maken. Cranberry's zijn goed voor je blaas.

7. Pompoen
Zacht van smaak, weinig calorieën, veel vezels en goed voor de stoelgang. Nu het pompoenseizoen is, moeten we daar gebruik van maken. Lees meer over pompoen.

Lees ook: 3 kruiden om deze herfst te gebruiken

Beeld: Shutterstock