Weet jij hoe je deze beautyproducten uitspreekt?
30 juni 2020
Heerlijk tutten in je eigen badkamer. Een behandeling bij de schoonheidsspecialiste ondergaan. Of je voorraad aanvullen en staan twijfelen in het gangpad bij de drogist. Je hebt ongemerkt heel wat beautyproducten, merken en hulpjes in huis en zó spreek je de lastigste uit.
Zeg jij Oreo of O-ree-jo? En houd je het op Primark of Prie-mark? Ook voor een aantal van de beautyproducten die je in de badkamer of op je nachtkastje hebt staan, geldt: soms is de uitspraak van hun namen nét iets anders dan je denkt.
Lees ook: ‘9 tips om zuiniger met je beautyproducten om te gaan‘
cleanser
Yep, inderdaad om je huid clean te krijgen, maar toch spreek je deze uit als klen-zer. Onthoud ‘m voor als er ooit een keer een gesprek stilvalt tijdens een avondje borrelen met de buren (‘zeg, wisten jullie…’).
balayage
Geen product, wel een veel-gekozen kleurtechniek bij de kapper. Je spreekt ’t uit als ba-la-ja-zje. Wauw, het had net zo goed een traditionele dans van de Balkan kunnen zijn!
shea butter
Ook een mooie. Dit heerlijke smeerseltje komt neer op: sjee.
O*P*I
Heb je ook een regenboog aan nagellakkleuren in huis? Net zoals de meeste Nederlanders wie-fie zeggen, waar de rest van de wereld wai-fai zegt, hebben wij er een handje van dit bekende merk uit te spreken als o-pie. Fout! Het is o-pie-ai, de Engelse letters stuk voor stuk dus.
steil – stijler – straight
Een prachtig misverstand onder veel vrouwen. Een steiltang is er om je haren steiler te maken (lees: zonder krul of slag). Een stijltang gebruik te om te haar te stylen, om er bijvoorbeeld golven of krullen in te krijgen. En om het nog wat ingewikkelder te maken: de eerste kun je ook straightener noemen. De tweede ook styler. Maar vooruit, wij begrijpen hoe dan ook wel wat je bedoelt.
Micellair water
Ook eentje om je toet weer schoon en fris mee te krijgen. Zeg ons maar na: mie-sè-lèr.
L’Occitane
Wow, deze verraste ons ook. Die dubbele c wordt een x als je ze uitspreekt. Loxie-tan. Of: lok-sie-tan.