Placeholder

Wie veroudert het snelst?

We hebben wel eens gehoord dat mannen mooier oud worden. Toch blijkt uit een nieuw onderzoek dat mannen jonger rimpels krijgen dan vrouwen.

De verschillen tussen mannen en vrouwen
Mannen krijgen niet alleen eerder rimpels, ze krijgen er ook meer. Na hun 75ste maken vrouwen een inhaalslag en eindigen vrouwen zelfs met meer rimpels. De rimpels ontstaan bij mannen en vrouwen op andere plekken. Vrouwen hebben bijvoorbeeld meer rimpels op de bovenlip. Waarschijnlijk komt dat door het verschil in huidstructuur.

Risicofactoren
Er zijn risicofactoren die de kans op meer rimpels vergroten. Bekende factoren voor huidvero zijn roken en zonlicht. Een laag BMI geeft vaak ook meer rimpels. Als je een laagje vet onder je huid hebt, dan zijn rimpels vaak iets minder diep.

Lichte huid
Uit het onderzoek blijkt dat mensen met een lichte huid het minst snel rimpels ontwikkelen. Misschien omdat ze zich goed insmeren. Daarentegen krijgen mensen met een lichte huid eerder pigmentvlekken, ook een vorm van huidveroudering. Je ontkomt niet aan de effecten van ouder worden, maar iedere huid vertoont ouderdomskenmerken op zijn of haar manier.

Lees ook: 8 goede gewoontes die huidveroudering tegengaan

Bron: Nu.nl | Beeld: Shutterstock