huidverzorging

8 goede gewoontes die huidveroudering tegengaan

Ouder worden gaat vanzelf, gelukkig. Wil je zo lang mogelijk een jonge uitstraling houden? Wij hebben een aantal verrassende anti-aging tips op een rij gezet.

1. Pas je slaapgewoontes aan

Door een gladde zijden kussenhoes te gebruiken, verminder je de vervelende slaaprimpels die je hebt als je wakker wordt. Nog beter: op je rug slapen. Als je vaak op dezelfde zij slaapt, zul je aan die kant namelijk sneller rimpels krijgen.

2. Gebruik geen rietje

Door met een rietje te drinken, gebruik je de spieren rondom je lippen. De huid daar is gevoelig voor rimpels en fijne lijntjes. Wie vaak uit een rietje drinkt, loopt het risico dat deze fijne lijntjes opvallender worden.

Lees ook: Krijgt je vagina meer rimpels naarmate je ouder wordt?

3. Eet producten die rijk zijn aan antioxidanten

Antioxidanten beschermen je lichaam tegen vrije radicalen, een belangrijke veroorzaker van huidveroudering. Lees ook: Hoe werken antioxidanten?

4. Eet vaker gefermenteerde producten

Gefermenteerde producten, zoals bijvoorbeeld kimchi en tempeh, zijn rijk aan probiotica. Deze gefermenteerde producten zijn niet alleen goed voor je darmflora, ze beschermen je ook tegen huidveroudering.

5. Ontspan genoeg

Je psyche heeft een grote invloed op je lichaam en ook op je huid. Zo zouden je cellen sneller verouderen wanneer je last hebt gehad van een depressie. Een extra reden om voldoende ontspanning voor jezelf in te plannen.

6. Vergeet je handen niet

‘Je handen verraden je echte leeftijd.’ Je hebt het cliché vast wel eens gehoord. Verzorg je handen daarom goed, zodat ze er zacht en jong blijven uitzien.

7. Rustig aan met alcohol

Alcohol droogt je lichaam uit en dat zal je huid er eerder dof en droog uit laten zien, waardoor lijntjes meer opvallen. En waarom worden die katers steeds erger naarmate je ouder wordt?

8. Smeer met een crème met spf

Smeer niet alleen met spf op zichtbaar zonnige dagen. Zelfs op dagen dat de zon amper doorbreekt, kan hij huidschade veroorzaken.

9. Gebruik een serum met hyaluronzuur

Hyaluronzuur komt van nature voor in onze huid. Omdat het in staat is een grote hoeveelheid vocht vast te houden, wordt het vaak toegepast in cremès en serums. Het vult de vochtbalans van je huid aan en zorgt voor hydratatie, waardoor huidveroudering wordt tegengegaan. Een voorbeeld van een serum met een hoog percentage aan hyaluronzuur, zoals deze.

Tip van de redactie

BoomBrush elektrische tandenborstel
Boombrush Ad
Boombrush 1 Ad
Bestel hier

Gerelateerde artikelen