Man en vrouw andere behoeften na seks

Dat vrouwen en mannen veel verschillen was al duidelijk. Maar nu blijkt ook dat ze er hele andere gewoonten op na houden in de slaapkamer.

Psycholoog en onderzoekster Susan Hughes vond het wel interessant om te onderzoeken wat mannen en vrouwen zoal na de seks doen. Wat bleek? Vrouwen willen niets liever dan praten en knuffelen, terwijl mannen het liefst zo snel mogelijk naar de keuken rennen om te eten of een sigaret te roken.

Intimiteit en lieve woordjes
‘Mannen doen het liefst meteen iets anders, zoals roken, drinken of eten,’ aldus onderzoekster en psycholoog Susan Hughes, in The Daily Mail. ‘Of het nu op de lange of korte termijn is, vrouwen willen graag intiem zijn.’ Een groot aantal vrijwilligers werd gevraagd wat ze het liefste doen na het bedrijven van de liefde. En, zoals vaak het geval is, blijkt dat vrouwen intimiteit en lieve woordjes belangrijker vinden dan mannen.

Zo zouden vrouwen ook gelijk willen praten over hun gevoelens na de seks, terwijl dat voor mannen niet nodig is. Maar wanneer de vrouw zin heeft om ‘het’ nog een keer over te doen is een man wel eerder geneigd toe te geven aan intimiteiten als knuffelen en liefkozend praten.

Maar hoewel mannen en vrouwen dus iets heel anders willen na de seks is er toch nog één overeenkomst. Zowel mannen als vrouwen vinden het namelijk belangrijk om in een relatie geregeld ‘ik hou van je’ te zeggen. Ook na de seks.

(