Placeholder

Zo word je attenter

Attent zijn, is soms best lastig. Zelfs al denk je echt aan iemand, of weet je precies wanneer iemand jarig is. Op de dag zelf denk je er plotseling niet meer aan. Met deze tips kun je jezelf helpen attenter te worden/zijn.

Belangrijke dagen
Onthoud belangrijke dagen van familie en vrienden of zet een herinnering in je telefoon. Stuur af en toe eens een berichtje op een dag die belangrijk of lastig is voor een vriendin om te laten weten dat je aan haar denkt.

Verjaardagen
Je kunt een verjaardagskalender bij het toilet hangen.Schrijf alle verjaardagen en trouwdagen erop, zo ben je altijd op tijd met het sturen van een kaart.

Social media
Dankzij Facebook is attent zijn extra makkelijk. Je ziet alle verjaardagen voorbij komen en door een statusupdate van iemand te liken, laat je op een laagdrempelige manier weten dat je aan diegene denkt.

Direct actie
Soms denk je wel: 'binnenkort even contact opnemen/een kaartje sturen/afspreken…' Vaak komt het er niet van. Onderneem volgende keer meteen actie wanneer je zoiets denkt.

Altijd iets in huis
Zorg dat je een aantal kaarten en genoeg postzegels in huis hebt. Als de gelegenheid om een kaar te sturen zich dan voordoet, heb je de benodigdheden al in huis.

Helpende hand
Bied eens aan om iemand te helpen. Pas op de kinderen van een vriendin, zodat zij quality-time met haar vriend kan houden. Doe boodschappen voor iemand die ziek is…

Er echt zijn
Bied een luisterend oor wanneer iemand dat nodig heeft. Ook een kaartje kan iemand erg opvrolijken, maar het allerbelangrijkst is dat je klaarstaat voor je vrienden en familie wanneer ze dat nodig hebben.

Voor wat hoort wat?
Het allerbelangrijkst is dat attent zijn uit jezelf komt en verwacht er niets voor terug. Natuurlijk kun je het een beetje helpen met bovenstaande tips, maar het moet wel bij je passen.

Prioriteiten
Het is zonde om tijd te besteden aan die ene 'vriendin', terwijl je eigenlijk nooit zin hebt om met haar af te spreken. En van al je kennissen de belangrijke dagen onthouden? Dat is niet te doen. Durf ook in je vriendschappen keuzes te maken.

Ben jij attent?