Placeholder

Zo weet je dat het tijd is om af te kicken van je smartphone

Ben jij vergroeid met je smartphone? Als je je herkent in de meeste van de volgende 8 signalen is het misschien tijd om af te kicken.

1. Je bent bang om iets te missen
Je bent zeker niet de enige die last heeft van FOMO, Fear of Missing Out. Als je je telefoon niet bij je hebt, krijg je bijna aan paniekaanval. En een langere tijd zonder telefoon?  Daar moet je al helemaal niet aan denken!

2. Zonder Google Maps kom je nergens
Wat is er gebeurd met het oude vertrouwde kaartlezen?

3. Je slaap lijdt onder je telefoongebruik
Het is tijd om naar bed te gaan, je zet je laptop uit en vervolgens pak je in bed je telefoon erbij. Als je telefoon een plek heeft naast je kussen is het tijd om te minderen…

4.Je hoort en voelt je telefoon trillen
Je dacht toch écht dat je je telefoon hoorde trillen. Niet dus. Jong volwassenen hebben gemiddeld één keer per twee weken last van het 'phantom vibration syndrome'.

5. Overbelaste hand
Je hand en/of vingers zijn overbelast van het vasthouden van je telefoon en het typen van berichtjes. Een duidelijker signaal dat je moet minderen is er niet.

6. Je stuurt een bericht naar iemand in hetzelfde huis…
… of in dezelfde ruimte.

7. Je hebt niet door wat er om je heen gebeurt
Om je heen ontstaat er chaos, jij hebt het niet door omdat je voorovergebogen boven je telefoon zit. We zijn minder goed in multitasken dan we zelf willen geloven. Tijd om je telefoon vaker op te bergen.

8. Je werkt te veel
Even je mail checken of een telefoontje aannemen. Je denkt dat het zo gedaan is, maar zonder dat je het doorhebt, ben je behoorlijk wat extra tijd bezig met je werk. Als je jezelf erop betrapt te werken tijdens een etentje, een verjaardag of een andere sociale bezigheid is het tijd om jezelf halt toe te roepen.

In hoeveel van deze signalen herken jij jezelf?

Bron: Huffingtonpost | Beeld: Shutterstock