Placeholder

Zo duurt de zomer de hele herfst

De herfst is officieel al een paar dagen begonnen. En hoewel we van seizoenswisselingen houden, rekken we de zomer graag nog wat langer.

Plan leuke dingen
Zit je met je budget en vakantiedagen aan de max? Probeer toch wat leuke dingen te plannen. Een weekendje weg, een bezoek aan een vriendin in een andere stad, een dagje sauna.

Ga naar buiten
Picknicken is niet meer wat het in de zomer was, maar buitenlucht is nog steeds goed voor je. Het is heerlijk om door de frisse herfstlucht te hardlopen en iedere zonnestraal die je vangt, is goed voor je humeur.

Blijf lezen
Gek genoeg maken veel mensen op vakantie tijd om te lezen, terwijl ze er de rest van het jaar geen tijd voor maken of hun aandacht niet bij het boek kunnen houden. Hou het deze herfst gewoon vol.

Maak een fotoboek van de zomer
De zomer is voorbij, maar de herinneringen zijn blijvend. Verzamel al je foto's voor een fotoboek en droom weer even weg terwijl je aan afgelopen maanden denkt.

Stop een beetje herfst in je zomergerechten
Voor we op stamppot overgaan, nemen we langzaam afscheid van zomerse salades. Voeg wat herfstige ingrediënten toe aan je gerechten, denk bijvoorbeeld aan passievrucht, bieten, stoofperen, pompoen en kruiden.

Unplug jezelf
In de zomer zijn we druk met op het terras zitten of we gaan op vakantie (zonder wifi)! Kortom in de zomer spenderen we minder tijd achter de tv en ook onze telefoon wordt minder vaak gebruikt. Gun jezelf ook in de herfst af en toe een avond zonder al die prikkels van buiten. Uit met al die apparatuur. Al is het maar voor één avond.

Beeld: Shutterstock