Placeholder

Wie vrolijk kijkt in de morgen

’s Ochtends is ons humeur het best. Hoewel het uit een onderzoek blijkt, is het moeilijk te geloven als je zelf geen ochtendmens bent.

Dalende lijn
Voor het onderzoek werden 509 miljoen tweets uit 84 landen geanalyseerd op woorden die gerelateerd zijn aan ons humeur. Wat blijkt? 's Ochtends zijn we goedgehumeurd, maar ons humeur wordt al snel slechter.

Ook in het weekend
Je verwacht misschien dat dat komt door de stress die de werkdag met zich meebrengt, maar in het weekend hebben de onderzoekers hetzelfde patroon ontdekt. Alleen dan met anderhalf uur vertraging.

Het vermoeden?
Slaap doet ons goed en die lijn is door te trekken naar ons humeur. In het weekend zou ons goede humeur langer blijven hangen, omdat we dan vaker de gelegenheid hebben om op te staan wanneer we uit onszelf wakker worden.

5 tips om de hele dag goedgehumeurd te blijven
1. Wen jezelf een goed dag- en nachtritme aan en probeer iedere nacht voldoende slaap te krijgen.
2. Begin de dag met een goed ontbijt om jezelf een powerstart te geven.
3. Degene voor je in de rij staat te treuzelen, je moet staan in de trein, het begint precies te regenen wanneer jij de deur uit moet… Probeer ervoor te zorgen dat deze kleine ergenissen niet de overhand krijgen in je humeur.
4. Neem regelmatig pauze. Ga even van je werkplek af of kijk een grappig filmpje. Ben je niet in de gelegenheid om pauze te nemen? Tijdens je toiletbezoek kun je ook even tot rust komen.
5. Zorg dat je iedere dag iemand spreekt om wie je echt geeft. Natuurlijk is het gezellig met je collega's, maar het is niet hetzelfde als een gesprek of een telefoontje met je beste vriendin.

Wie vrolijk kijkt in de morgen, lacht de hele dag.

Bron onderzoek: Dailymail | Beeld: Shutterstock