Placeholder

Week van de Opvoeding

Kinderen verkennen de wereld vol verwondering. Het is goed voor hun ontwikkeling,d aarom is het belangrijk dat je hen daarvoor de ruimte geeft. Ga in de Week van de Opvoeding zelf mee in de belevingswereld van kinderen.

Door mee te gaan in het spel en de belevingswereld van je kind, krijg je op een andere manier contact. Dat is leuk en leerzaam voor jullie allebei. Een kind opvoeden kan lastig zijn, maar het is vooral leuk. Het is voor ouders een uitdaging om opvoeden ook als spel te blijven zien: creativiteit, improvisatie en plezier helpen je bij de uitdagingen die je tegenkomt tijdens het opvoeden.

Activiteiten
Er staan deze week ruim 1.200 activiteiten op het programma. Van mindfulness met je kind tot een een inloopspreekuur over opvoeden, een adviesworkshop over wat je kunt doen om je kind midner onzeker te maken en leuke spellen. Daarnaast is deze week de website Positiefopvoeden.nl gelanceerd.

Zelf aan de slag
Naast het uitgebreide programma kun je natuurlijk zelf ook nog een activiteit organiseren. Kijk voor inspiratie op de website van de Week van de Opvoeding.

Beeld: Shutterstock