Placeholder

Wat is self-care?

Je goed voelen heeft volgens Nadia Narain en Katia Narain Philips alles te maken met de simpele vraag: wat heb ik nodig? De Londense zussen beschrijven het in hun boek Self-care: de ultieme gids om goed voor jezelf te zorgen.

Voor jezelf zorgen begin bij dingen als eten, wassen en aankleden. Maar je wilt natuurlijk niet alleen functioneren, je wilt tot bloei komen. Volgens Katia Narain klinkt het misschien als een open deur, maar voor veel vrouwen is het herkenbaar, ze voelen zich uitgeblust. Naast gezin, familie, vrienden en werk. We zijn de hele dag druk en als je niet ingrijpt, blijft er weinig tijd over om je balans terug te vinden.

Self-care is het op alle fronten goed voor jezelf zorgen, zodat je gelukkiger in het leven staat. En als je gelukkig bent, kun je veel meer voor de mensen om je heen betekenen. Dat kan door kleine dingen, zoals een half uur eerder opstaan of een uur in je eentje wandelen. Maar wees ook eens minder streng voor jezelf. Het kan helpen om jezelf te bekijken door de ogen van je vrienden. Dan besef je hoe mooi, leuk en slim je bent.

In hun boek Self-care: de ultieme gids om goed voor jezelf te zorgen vertellen Katia en Nadia over verschillende onderwerpen, zoals jezelf accepteren, relaties, liefde, voeding, je huis inrichten, reizen en werk. Je krijg inspiratie voor kleine veranderingen die je in je leven kunt aanbrengen, die een grote impact hebben.

Self-care: de ultieme gids om goed voor jezelf te zorgen. €17,99, Spectrum.

Deze maand lees je in Santé een interview met Katia en Nadia.