Placeholder

Waarom een beetje opruimwoede op zijn tijd geen kwaad kan

In de loop der tijd verzamel je steeds meer spullen, maar hoeveel heb je nu echt nodig? 3 redenen om de boel eens goed op te ruimen.

1. Van veel spullen heb je meer dan je nodig hebt
Heb je echt 20 mokken en 5 dozen kerstversiering nodig? Het eerlijke antwoord is waarschijnlijk nee. Geef spullen waar je te veel van hebt weg. Je maakt anderen er blij mee en dat zal je een extra goed gevoel geven.

2. Als je spullen eenmaal weg zijn, mis je ze niet
Hoeveel spullen liggen in je kast te verstoffen onder het mom van 'handig voor later'? De meeste spullen zul je achteraf niet missen. Twijfel je toch? Berg je spullen op in een doos. Heb je ze twee maanden later niet gemist? Geef of gooi ze dan alsnog weg.

3. Het zorgt voor extra ruimte
Het motto less is more gaat ook in huis op. Ruimte zorgt voor rust. Zet alleen de mooiste foto's neer en wissel ze af (bijvoorbeeld in een digitale fotolijst). Alle spullen die je al jaren bewaart zonder ze te gebruiken, nemen zo een paar planken in je kast in beslag. Weg ermee!

Meer ruimte, nieuwe spullen?
Heb je eenmaal opgeruimd, vervang dan niet meteen alles wat je hebt weggegooid voor nieuwe spullen. Vraag je voor iedere nieuwe aankoop af of je het echt nodig hebt.

Bewaar jij te veel spullen?

Beeld: Shutterstock