Placeholder

6 kleine veranderingen die je deze week kunt doorvoeren op je werk

Je brengt uren op je werk door. Een goede reden om het er zo aangenaam mogelijk te maken.

1. Neem tijd voor je lunchpauze
De lunchpauze is je eigen tijd. Benut die tijd. Stop met lunchen achter je bureau en ga lekker naar buiten. Wij geven meer tips om je lunchpauze optimaal te benutten.

2. Las korte pauzes in
Eén pauze van een half uur is niet genoeg om je werkdag fit en gezond door te komen. Sta af en toe even op voor een pauze. Werk je achter de computer? Kijk regelmatig weg van je beeldscherm.

3. Socialize met je collega's
Je hoeft geen beste vrienden te worden met je collega's, maar het is wel leuk om je collega's eens op een andere manier te leren kennen door over iets anders te praten dan het werk.

4. Laat je bureau netjes achter
Misschien stoor je je niet zo aan de rommel op je bureau. Toch is het heel fijn om af en toe grondig op te ruimen. Zet een plant op je bureau, goed voor de zuurstof in de lucht, maar ook voor je productiviteit.

5. Maak realistische to do-lijsten
Bijna niets is zo demotiverend als het gevoel hebben dat je nergens aan toe bent gekomen. Voorkom dit door realistische to do-lijsten te maken en grote taken eventueel op te delen in kleinere taken.

6. Loop minder vaak naar de snoeppot
Vaker lopen op je werk is een goed idee, maar blijf wat vaker uit de buurt van de snoeppot. Best lastig als er altijd lekkere dingen te snaaien zijn. Wij geven meer tips om je gezonde leefstijl vol te houden op je werk.