Placeholder

Unplug jezelf

Vind je het soms best vermoeiend om continu bereikbaar te zijn, check je te vaak je Facebook en dénk je soms dat je telefoon trilt terwijl dat niet zo is? Hoog tijd om jezelf een dag te 'unpluggen'.

In Amerika is het vandaag National Day of Unplugging, een dag voor iedereen die te druk bezig is met social media of gewoon zin heeft om gewoon face-to-face bij te praten met oude vrienden.

De stekker eruit
Zet je telefoon uit, sluit de laptop en verstop je tablet. Vandaag ga je naar buiten, schrijf je je jarige vriendin een kaart, geniet je van een bad en kook je een uitgebreid diner zonder gestoord te worden door een trillende telefoon.

Hou het niet bij een dag
De kunst van het unpluggen zou je niet één dag per jaar moeten gebruiken. Af en toe bewust een dag zonder prikkels van technologie werkt erg rustgevend.

Overzicht
Wees je ook eens bewust van alle manieren waarop je in het dagelijks leven communiceert. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende vormen. Er komen nog steeds nieuwe sociale netwerken bij en voor je het weet ben je lid van drie verschillende.

Kies een favoriet
Sta er eens bij stil wat deze social media toevoegen aan je leven. Je krijgt van alle kanten digitale berichtjes, vriendschapsverzoeken en likes. Dat kan hartstikke leuk zijn, maar misschien is een profiel op één website wel genoeg voor jou. Dat maakt je digitale leven een stuk overzichtelijker. Zo slokt het minder tijd op en heb je meer tijd voor face-to-face contacten.

Hou jij ook wel eens bewust een technologie-vrije dag?