Placeholder

Toerist in eigen land

In 2015 bezochten meer dan vijftien miljoen toeristen Nederland. Er is ook genoeg te zien in ons eigen land. Tijd om dit weekend toerist in eigen land te spelen.

Rijksmuseum
Bekijk de prachtige collectie in het Rijksmuseum. Als je wilt kun je hier zelfs meerdere dagen doorbrengen. Houd rekening met de drukte.
www.rijksmuseum.nl, Museumstraat 1, Amsterdam.

Dagje Volendam
Eén van de bekendste dorpen van Nederland. Doe hier de Palingroute of ga op de foto in klederdracht. Oerhollandser kan het bijna niet.
VVV Volendam

Escher in het paleis
Wie kent de kunst van Escher niet? Je leert hier niet alleen meer over Escher en zijn kunst, als bonus krijg je de prachtige locatie erbij.
www.escherinhetpaleis.nl, Lange Voorhout 74, Den Haag

De Utrechtse grachten
Slenter langs de grachten, doe inkopen en eet in een werfkelder aan de gracht. Utrecht is erg compact, dus je bezoekt zo één van de musea.
VVV Utrecht, Oudegracht en Nieuwegracht, Utrecht

Beeld en Geluid
Dit museum is het audiovisuele archief van Nederland. Dat is een stuk leuker en interactiever dan het klinkt. Kijk tv-programma's van vroeger terug, presenteer het journaal. Kortom: leuk voor jong en oud.
www.beeldengeluid.nl, Media Park, Sumatralaan 45

Giethoorn
Venetië van Nederland, zo wordt Giethoorn ook wel genoemd. Hartstikke leuk om hier een bootje te huren en door de grachten langs de prachtige huizen te varen.
VVV Giethoorn

De Zaanse Schans
Download de app van de Zaanse Schans en je het een aantal leuke wandelingen bij de hand. Bezoek ondertussen de bezienswaardigheden, zoals de replica van de eerstge Albert Heijn-winkel. Een bijzonder stukje Nederlandse geschiedenis.
www.dezaanseschans.nl

Fiets de Elfstedenroute
Zonde om die prachtige route alleen te gebruiken als het hard genoeg vriest. Je kunt de Elfstedenroute, of een deel ervan, ook fietsen.
Elfstedenfietsroute

Wat is jouw favoriete uitje in Nederland?

Beeld: Shutterstock