Placeholder

Tips voor meer doorzettingsvermogen

Van je hobby je werk maken, vaker sporten of minder suiker eten. Met deze tips kweek je het doorzettingsvermogen om je doelen te bereiken.

Tips
–    Bepaal bij ieder doel waarom en voor wie je het doet. Doorzetten is makkelijker als je iets doet omdat je er zelf gelukkig van wordt.
–    Doseer je doorzettingsvermogen. Kies een aantal momenten per dag waarop je aan je doel werkt. Houd het realistisch en overdrijf niet. Onhaalbare doelen zullen je alleen maar demotiveren.
–    Bedenk wanneer en waardoor je je zelfbeheersing verliest. Verzin vervolgens hoe je dit zou kunnen voorkomen.
–    Onthoud dat het bereiken van een doel maar een kort geluksmoment geeft. De weg ernaartoe maakt het de moeite waard.
–    Wees niet te hard voor jezelf als je een keer de fout in gaat. Mensen die zelfcompassie hebben, zijn bewezen succesvoller en gelukkiger.
–    Zorg dat je genoeg slaapt. Mensen met een licht maar chronisch slaapgebrek zijn gevoeliger voor stress, verleiding en concentratieverlies.

Elk nadeel…
‘Onthoud dat niet krijgen wat je wilt soms een wonderbaarlijke gelukstreffer is’, zo luidt één van de levenslessen van Dalai Lama. Wat nu een tegenslag lijkt, zou later zomaar eens een voordeel kunnen zijn.

Lees ook: Wilskracht kun je trainen

Bron: Archief | Beeld: Shutterstock