Placeholder

10 tips voor als je morgen op de vrijmarkt staat

Sta jij morgen op de vrijmarkt? Met deze tips maak je het jezelf makkelijker en verkoop je zoveel mogelijk spullen.

1. Sta vroeg op
In veel steden zijn de goede plekken al vroeg bezet. Vroeg opstaan loont; op een goede plek zullen meer mensen je zien en zo vergroot je je kansen om veel te verkopen.

2. Zorg voor een aantrekkelijke verkoopplek
Verkoop je kleding? Neem een kledingrek mee. Maak gebruik van verhogingen en zorg eventueel voor versieringen of een spandoek om de aandacht te trekken. Geef je pronkstukken een opvallende plek.

3. Neem een stift en karton mee
Hiermee kun je teksten op schrijven die de aandacht te trekken. Twee halen één betalen, drie voor een euro… Wees creatief, zeker aan het einde van de dag als je je spullen graag kwijt wilt.

4. Maak het mensen makkelijk
Neem wisselgeld mee en zorg dat je een aantal plastic tasjes bij je hebt. Praktische bezwaren kunnen mensen niet tegenhouden om iets bij jou te kopen.

5. Houd rekening met regen
Zorg voor een zeil waarmee je je spullen kunt afdekken als het gaat regenen.

6. Zet je prijzen iets hoger in
Vraag iets meer dan het bedrag dat je daadwerkelijk hoopt te krijgen, zo is er onderhandelruimte. Bedenk van tevoren of je je spullen prijst of ter plekke de prijzen bedenkt.

7. Ga samen
Of zorg in ieder geval dat er gedurende dag iemand langskomt. Zo kun jij even weg bij je kraam of kleed, iets eten, naar het toilet en zelf een rondje over de vrijmarkt maken.

8. Neem een stoel mee
Aangezien je vroeg klaar moet zitten, kan het een lange dag zijn. Een (klap)stoel komt goed van pas. Als je een oude stoel meeneemt, kun je hem later op de dag verkopen.

9. Neem genoeg te eten en drinken mee
De kans bestaat dat je het de hele dag te druk hebt en iets te eten kopen erbij inschiet. Zorg voor een voorraadje snacks.

10. Voeg iets extra's aan je kraam toe
Een grabbelton, een sjoelbak waarbij je door te spelen kans maakt op prijzen of een polaroidfoto die direct klaar is. Met een beetje creativiteit kun je zo honderd euro extra verdienen op een dag.

Ga jij de vrijmarkt op om koopjes te scoren? Dan hebben we ook een aantal tips voor je.

Beeld: Shutterstock