Placeholder

4 tips om warm te blijven

Met deze tips kom je de koude dagen warm door.

1. Zorg dat je warm bent voor je naar buiten gaat
Een paar keer op en neer springen of je spieren even oprekken, kan ervoor zorgen dat je warm bent als je naar buiten gaat. Een warming up is niet alleen noodzakelijk voordat je gaat sporten, het werkt ook om je warm te houden als je naar buiten gaat om op de fiets te stappen.

2. Draag de juiste kleding
Je verliest veel warmte via je hoofd. Een muts is daarom het ideale accessoire om je warm te houden tijdens de koude dagen. Met deze tips zit je haar nog goed als je je muts afdoet.

3. Kies voor laagjes
Laagjes kleding houden je het warmst. Daarnaast is het ook handig als op je werk de verwarming vol openstaat. Je kunt dan gewoon een laagje uitdoen. Heb je geen warme handschoenen? Ook dan kun je kiezen voor laagjes en twee paar dunne handschoenen over elkaar dragen.

4. Warm je bed in
Weersta de verleiding om extra heet te douchen. Het droogt je huid uit, en die heeft het al zwaar te verduren in deze tijd van het jaar, maar je hebt het ook extra koud als je onder de douche vandaan komt. Trek een warme pyjama aan (laagjes werken ook in bed) en wist je dat het soort dekbed dat je hebt veel verschil kan maken?

Lees ook: 10 dingen die je herkent als je een koukleum bent

Beeld: Shutterstock