Placeholder

Tips om vandaag te beginnen

Of het nou gaat over sporten, een eigen webshop beginnen of iets nieuws leren. Over een jaar wens je dat je vandaag was begonnen.

Blijf niet dromen, kom in actie met onze tips.

1. Maak tijd
Je hebt meer tijd over dan je misschien denkt. Hoeveel uur per week kijk jij televisie? Hoeveel tijd besteed je aan social media? Deze tijd, of op zijn minst een deel, zou je kunnen gebruiken voor je nieuwe project.

2. Geef jezelf een deadline
Onder een béétje druk werken veel mensen het best. Is de uiteindelijke deadline pas over een jaar, dan voel je nog weinig druk. Ook om het voor jezelf overzichtelijk te houden, is het een goed idee om een groot project in kleinere stukken te hakken. Inclusief subdeadlines.

3. Doe iedere dag iets om naar je doel toe te werken
Al typ je maar een zin of verstuur je een e-mail om met iemand te netwerken. Zorg dat je iedere dag een stap richting je doel zet.

4. Geniet van het proces
Vaak zijn we te gefocust op het eindresultaat, terwijl de weg ernaartoe ook bijzonder is.

5. Vier grote en kleine successen
Een aanvulling op het vorige punt: vier je successen. Verwen jezelf af en toe en motiveer jezelf om door te gaan en bezig te blijven.

6. Stop met excuses verzinnen
Er is altijd een reden om uit te stellen en die reden zal er morgen waarschijnlijk nog steeds zijn. Begin gewoon! Het is de moeilijkste stap maar over een maand of een jaar zul je jezelf dankbaar zijn.

Beeld: Shutterstock