Placeholder

Tips om positiever in het leven te staan

Wanneer je jezelf betrapt op negatieve gedachten of opmerkingen, wil je dat misschien veranderen. Maar hoe zorg je er eigenlijk voor dat je positiever wordt?

Wees jezelf bewust van negativiteit
Als je weet dat je af en toe de neiging hebt om negatief te zijn, kun je erop letten. Je zult merken dat je na een tijdje steeds minder vaak negatief bent.

Wees vriendelijk tegen anderen
Een vriendelijke glimlach naar een vreemde, een attent gebaar naar een vriendin, een kort praatje met iemand die je iedere week in de bus ziet. Ook deze kleine gebaren dragen bij aan een positieve vibe om je heen.

Haal herinneringen op
Herinneringen ophalen is leuk om samen te doen. Een extra voordeel: uit onderzoek blijkt dat je nostalgisch voelen over het verleden ervoor zorgt dat je je positiever voelt over de toekomst. Win-win.

Let op je lichaamshouding
Je lichaamshouding hoort net zo goed bij een positieve houding. Loop en zit rechtop, kijk anderen aan als je in gesprek bent en neem een open houding aan.

Maak een lijstje met dingen waar je dankbaar voor kunt zijn
Soms heb je gewoon hele erge rotdagen. Laat dat de positieve dingen niet ondersneeuwen. Het kan pessimisten helpen om af en toe een lijstje te maken met dingen waarvoor je dankbaar mag zijn. Dat kan iedere dag zijn, maar je kunt het ook één keer per maand of nog minder vaak doen.

Ben jij een optimist of een pessimist?

Bron: Huffingtonpost | Beeld: Shutterstock