Placeholder

Tips om je zelfverzekerder te voelen in badkleding

Uit onderzoek van The Sting blijkt dat 60 procent van de vrouwen zich onzeker voelt in badkleding. Verminder je onzekerheid met onze tips.

1. Koop goed passende badkleding
Misschien koop je het liefst een goedkope bikini, omdat je er toch het liefst zo min mogelijk tijd in doorbrengt. Verkeerde denkwijze: investeer eens in goede en flatterende badkleding die bij je lichaam past. Laat je eventueel adviseren bij een lingeriezaak.

2. Vergelijk jezelf niet met anderen
Er zal waarschijnlijk altijd iemand rondlopen die het in jouw ogen beter voor elkaar heeft dan jij, iemand die langer, strakker of slanker is. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar stop jezelf te vergelijken met anderen. Je bent uniek en mooi op je eigen manier. Meer tips om aan een positiever zelfbeeld te werken.

3. Bedenk dat bijna iedereen zich wel eens onzeker voelt
De cijfers van het onderzoek van The Sting liegen er niet om. Tegelijkertijd zijn de cijfers een schrale troost: je bent zeker niet de enige die onzeker is. Een schrale troost.

4. Focus je op andere dingen
Geniet van de leuke dingen die je doet in badkleding. Je bent bij het zwembad, in de zon, op het strand, met goed gezelschap. Laat het niet verpesten door negatieve gedachten over hoe je eruitziet.

5. Anderen letten minder op je dan jij denkt
Jij denkt misschien dat iedereen naar je kijkt, maar dat valt reuze mee. De meeste mensen zijn bezig met hun vrienden, ze liggen te zonnen met ogen dicht of moeten de kinderen in de gaten houden.

6. Neem accessoires mee
Zorg niet alleen voor flatterende badkleding, maar neem ook leuke accessoires mee. Een hoed of een strand leiden de aandacht af als je op het strand loopt. Verder kun je bijvoorbeeld een pareo omslaan als je een ijsje gaat halen. Zo voel je je waarschijnlijk al veel comfortabeler dan wanneer je in je badkleding over het strand loopt.

Meer feiten
Bijna 60 procent van de Nederlandse vrouwen zich onzeker voelt in zwemkleding. Mannen hebben er minder last van: 25 procent van de mannen voelt zich onzeker in zijn zwembroek. Mannen geven zichzelf in zwemkleding een 6.6. Vrouwen geven zichzelf een 5.9. Vrouwen geven andere vrouwen een 6,5. Grote kans dus dat anderen jou positiever beoordelen dan dat jij jezelf beoordeelt.

Een goede vraag: zou je je ondergoed aan moeten houden als je badkleding past?

Bron onderzoek: The Sting | Beeld: Shutterstock