Placeholder

8 tips om het vakantiegevoel terug te krijgen

De zomervakantie lijkt lang geleden. Het vakantiegevoel zal bij de meeste mensen redelijk ver te zoeken zijn. Met deze tips krijg je toch nog een beetje van het vakantiegevoel terug.

1. Blijf naar buiten gaan
Gevoelsmatig is de drempel om naar buiten te gaan misschien iets hoger nu het kouder wordt. Maar als je eenmaal buiten bent en in beweging bent is het heerlijk. Herfstzonnetje, frisse lucht…

2. Plan leuke dingen
Schaf eindelijk die museumjaarkaart aan en bezoek alle musea die je nog wil zien, houd een Netflixavond, plan een dag Winterefteling, ga uitwaaien aan het strand of maak een boswandeling.

3. Neem eens spontaan een dag vrij
Het is heerlijk om op een rustige doordeweekse dag de stad in te gaan of eindelijk tijd te hebben om naar de kapper te gaan. Daarnaast doorbreekt het je weekritme en dat voelt heerlijk.

4. Begin met plannen maken
Lonely Planet heeft de lijst met dé bestemmingen van 2017 bekend gemaakt. Als dat geen voorteken is; er moeten (mogen) nieuwe plannen gemaakt worden.

5. Geniet van de gezelligheid
Ieder seizoen heeft zijn charme en in de herfst en winter is dat voor ons vaker binnenzijn, genieten met familie en vrienden, quality time inplannen met elkaar, samen warme chocolademelk drinken en spelletjes doen.

6. Haal vakantieherinneringen op
Even wegdromen bij de laatste vakantie, dat geurtje dragen dat je aan de zomer doet denken. En heb je eigenlijk al een fotoboek gemaakt met de vakantiefoto's? Herinneringen zorgen ervoor dat je je vakantie en het vakantiegevoel herleeft.

7. Blijf relaxed
Laat je niet opjagen. Onderweg naar vakantie maakt je je niet druk om de file (want: vakantiegevoel), waarom zou je dat in het dagelijks leven niet proberen vol te houden? Zoveel relaxter.

8. Love your job
Als je je werk leuk vindt, voelt het veel minder als werk. We weten dat het niet altijd haalbaar is. Probeer desondanks de leuke punten van je werk in te zien en de uitdaging en pleziermomenten voor jezelf op te zoeken. Change your career, not your job.

Lees ook: Waarom gaat dat heerlijke vakantiegevoel na de vakantie zo snel voorbij?

Hoe zorg jij dat je het hele jaar door relaxed blijft?

Beeld: Shutterstock