Placeholder

Zo boek je een voordelige last-minute vakantie

Heb jij nog geen vakantie geboekt, maar ben je niet van plan de hele zomer in Nederland te blijven? Check dan onze tips om een voordelige last-minute te boeken.

1. Houd websites van voordelige aanbieders in de gaten
Op onder andere Travelbird vind je dagelijks een aantal goede aanbiedingen. Verder zijn er steeds meer websites die de beste deals van verschillende websites verzamelen. Onze favoriet? Weflycheap.

2. Schrijf je in voor nieuwsbrieven
Vaak vind je in de nieuwsbrief de beste aanbiedingen. Ook bij de reguliere reisbureaus vind je in de nieuwsbrief vaak speciale deals, of een aakondiging van speciale deals, zo weet je zeker dat je er op tijd bij bent. Het is de moeite waard om deze in de gaten te houden.

3. Check, check, dubbelcheck
Heb je een leuke deal gevonden? Vergeet niet de ligging van het hotel te bekijken. Goedgekeurd? Check toch even of de reis bij een ander reisbureau niet goedkoper is. En misschien is het toch voordeliger om het vliegticket en hotel los te boeken.

4. Extra kosten
Ga na of er geen extra kosten zijn wanneer je daadwerkelijk gaat boeken. Soms moet je voor de vlucht een toeslag betalen of kost het extra als je met koffer vliegt. Vergeet de reiskosten van het vliegveld naar je accomodatie niet in te calculeren.

5. Naar Schiphol
Vroeger had deze methode meer succes, maar het kan nog steeds: ga op de dag van vertrek naar Schiphol en zie daar wat er nog vrij is. Nadeel: het komt voor dat je vlucht pas over een paar dagen vertrekt, waardoor je terug naar huis moet.

6. De accomodatie
Wanneer je voor een last-minute gaat, heb je vaak minder keuze naar welk hotel je gaat. Vaak vind je een deal en moet je het 'doen' met het hotel dat daarbij hoort. Er zijn verschillende websites waarop reizigers reacties achterlaten, zo kun je beoordelen of het hotel aan jouw eisen voldoet.

7. De bestemming
Kijk eens naar de wat minder gangbare vakantiebestemmingen. Laat je verrassen en over een paar jaar, wanneer de bestemming echt in opkomst is, kun jij zeggen dat je er al geweest bent.

Vergeet niet te genieten van de voorpret. Heb jij nog tips om een goede last-minute te boeken? Deel ze bij de reacties.