Placeholder

Tijd voor je gezin

We brengen gemiddeld een uur per dag met ons gezin door. Dat komt vooral omdat de weekenden het gemiddelde opkrikken. Op een werkdag brengen we maar 36 minuten met ons gezin door. Met deze tips maak je meer quality time voor elkaar.

Samen eten
Probeer ondanks drukke schema's zo vaak mogelijk met zijn allen aan tafel te eten. Tijdens het avondeten bespreek je met zijn allen de dag, terwijl een gezamenlijk ontbijt zorgt voor een gezellig begin van de dag.

Echt samen
Soms zit je wel samen, maar leest de één een boek, de ander kijkt tv, terwijl de derde met de laptop bezig is. Probeer eens echt iets samen te doen. Een gezelschapspel, oude foto's kijken of met zijn allen hetzelfde tv-programma volgen.

Vrije dagen
Soms lukt het echt niet om op doordeweekse dagen tijd voor elkaar te maken. Haal de tijd in in het weekend, door met zijn allen iets leuks te doen. Een stuk fietsen, een dag naar een pretpark, bbq'en of een weekendje naar het strand.

Samen sporten
Ga met zijn allen sporten. Een leuke activiteit zorgt zeker weten voor heel veel plezier. Geen idee wat je moet doen? Lees dan het artikel Fit met het gezin.

Slaapfeestje
Sleep alle matrassen naar een kamer en slaap met zijn alleen bij elkaar.

Be creative
Met zijn allen knutselen kan hartstikke gezellig zijn. Maak een schilderij of knutsel een windmobiel.