Placeholder

Terug naar het normale ritme

Na de vakantie zou je verwachten dat je er op je werk weer fris tegenaan kunt. Gaat het minder makkelijk dan je had verwacht? Met deze tips kom je langzaam weer in je normale ritme.

1. Neem minstens een extra dag vrij na je vakantie
Vooral als je laat thuiskomt, is het geen overbodige luxe. Op de extra dag kun je bijkomen en (helaas) de was wegwerken.

2. Houd je vakantiegevoel vast
Je ontkomt niet aan het normale ritme, maar probeer het vakantiegevoel toch  vast te houden. Dat kan door kleine dingen: eet vaker buiten, neem een andere route naar je werk, ga in de lunchpauze buiten wandelen en hang in het weekend de toerist uit in je eigen omgeving.

3. Begin rustig
Laat op de eerste werkdag je out of office nog even aan staan. Zo heb je net iets meer rust om alle mail van tijdens je vakantie weg te werken. Probeer zo min mogelijk afspraken in te plannen.

4. Plan iets leuks
Spreek met vrienden af of plan een dagje weg. Zo heb je weer iets leuks om naar uit te kijken, dat werkt een stuk lekkerder.

5. Voer plannen uit
Je zult niet de enige zijn die op vakantie een goede ingeving krijgt. Laat het niet bij vage plannen, maar kom in actie. Is je idee haalbaar? Wat is de eerste stap die je moet zetten om het te bereiken?

Lees ook
> Tips voor thuis vakantie vieren
> Houd je vakantiegevoel vast

Beeld: Shutterstock