Placeholder

Stressvrije week

6 tips om de drukke week die je voor de boeg hebt stressvrij door te komen.

1. Haast je niet
Neem 's ochtends eens de tijd om te ontbijten, de krant te lezen en op je gemak naar je werk te gaan. Misschien ben je een half uur later op je werk, maar het geeft het begin van je dag een heel ander gevoel.

2. Maak je niet druk over dingen die je niet kunt veranderen
Het is makkelijk om te blijven hangen in negatieve gedachten. Je hebt een foutje gemaakt en alle doemscenario's komen voorbij. Vraag je af wat het ergste is dat er kan gebeuren. Vaak valt het best mee. Om te relativeren kun je je zorgen delen met iemand anders.

Meer tips om te stoppen met piekeren >>

3. Neem je agenda door
Zie je dat je een drukke week voor de boeg hebt, probeer dan wat taken door te schuiven naar volgende week. Maak een to do-lijst en bekijk welke taken prioriteit hebben. Probeer een dagdeel vrij te houden, zodat je ook wat tijd hebt om tot jezelf te komen.

4. Zorg goed voor jezelf
Juist als je het druk hebt, is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Maak tijd voor jezelf vrij, maak tijd om toch te sporten en bereid gezonde maaltijden.

5. Ruim je huis op
Rust in huis zorgt voor rust in je hoofd. In een opgeruimd huis is minder afleiding. Doe ook afstand van spullen die je niet meer gebruikt of niet meer mooi vindt.

6. Leef in het nu
Denk niet steeds aan wat je straks moet doen, maar focus je op waar je nu mee bezig bent. Op die manier kun je taken sneller afronden, maar ook meer genieten: onderweg naar de supermarkt geniet je van heerlijk winterweer met een zonnetje, in plaats van je te haasten.

Beeld: Shutterstock