Placeholder

Stoppen met uitstellen

Iedereen die een ster is in uitstellen opgelet. Zou je graag minder willen uitstellen? Probeer je dan eens te houden aan de twee minuten-regel.

De twee minuten-regel
De dingen die we uitstellen zijn vaak helemaal niet zo ingewikkeld. De truc is om jezelf de volgende vraag te stellen: Kan ik deze taak in twee minuten afhandelen? Zo ja, dan doe ik het nu. Hierdoor zul je veel klusjes meteen afhandelen. Mail beantwoorden, post in het juiste bakje leggen, de wasmachine aanzetten. Dat zijn weer een aantal taken die je kunt afvinken op je to do-list.

Ook voor grotere taken
Je kunt de twee minuten-regel ook inzetten voor grotere taken. Wil of moet je een boek lezen? Begin eens met de eerste twee pagina's (binnen twee minuten gedaan). Wil je gezonder eten? Neem een appel (ook binnen twee minuten gedaan). Door een begin van twee minuten te maken, zul je gemotiveerd zijn om verder te gaan door bijvoorbeeld het hele boek te lezen of een gezonde salade voor jezelf te maken.

Het draait om je mindset
De twee minuten-regel is dus niet alleen gefocust op dingen afstrepen van je to do-list, het is vooral gericht op het mentale proces dat achter uitstellen zit. Zodra het begin gemaakt is, wordt het een stuk makkelijker.

Welk klusje zou jij nu binnen twee minuten moeten doen?

Beeld: Shutterstock