Placeholder

Stap uit je comfortzone

Hoe stap je uit je comfortzone? Wij geven tips. Als je het eenmaal gedaan hebt, voelt het zo goed.

Neem kleine stappen
Het is moeilijk om afstand te doen van het oude vertrouwde. Je hoeft echt niet ineens het roer om te gooien. Begin met iets kleins. Als je na een aantal maanden terugblikt, zul je zien dat je comfortzone uitgebreid is.

Onthoud dat verandering soms nodig is
Als je doet wat je altijd al deed, krijg je wat je altijd al kreeg. Om iets te veranderen is het nodig om uit je comfort zone te stappen. Hoe eng het ook is, vaak pakt het goed uit.

Denk aan het gevoel achteraf
Wanneer je uit je comfortzone stapt en het pakt goed uit, geeft dat je een goed gevoel. Het is goed voor je zelfvertrouwen en je durft misschien wel meer nieuwe uitdagingen aan te gaan. Het helpt je om het beste uit jezelf te halen.

Wees niet bang om te falen
Wanneer je aan de rand van je comfortzone staat, merk je dat aan alles. Je twijfelt en je voelt je misschien wel onzeker. Probeer de negatieve gedachten een halt toe te roepen. Faalangst is misschien wel het grootste obstakel als je uit je comfortzone wilt stappen. Wat is nou het ergste dat er kan gebeuren?

Je gaat op een andere manier naar de wereld kijken
Door iets vaker uit je comfortzone te stappen, leer je op een andere manier naar de wereld te kijken en zul je steeds meer openstaan voor nieuwe ervaringen.

Je leert nieuwe mensen kennen
Door nieuwe dingen te doen, zul je steeds meer verschillende mensen tegenkomen. Ze hebben allemaal hun eigen verhaal en daar kun je van leren.

Stap jij wel eens uit je comfortzone?