Placeholder

Scoor de beste koopjes op de vrijmarkt

Ga jij morgenochtend op pad op zoek naar de verborgen schatten van de vrijmarkt? Met deze zeven tips scoor je de beste koopjes.

Regel 1: Afdingen
Afdingen is geoorloofd op de vrijmarkt. De meeste verkopers prijzen hun spullen iets hoger dan de prijs die ze echt willen krijgen, afdingen kan lonen.

Regel 2: Ga vroeg
De mooiste spullen scoor je 's ochtends vroeg. Wanneer iedereen zijn roes van Koningsnacht uitslaapt, vind jij de echte pareltjes. Of doe juist het tegenovergestelde: ga laat, dan zijn de verkopers een stuk soepeler met hun prijzen.

Regel 3: Te duur is te duur
Lijkt iets te duur? Dan is het dat ook. Veel van de spullen die te koop worden aangeboden, kun je gewoon in de winkel kopen. Leg er niet te veel geld voor neer.

Regel 4: Laat briefgeld thuis
Neem genoeg kleingeld mee. Zo kun je makkelijker laag bieden. Wanneer verkopers briefgeld in je portemonnee zien, zullen ze sneller geneigd zijn een hoger bedrag te vragen.

Regel 5: Wees kritisch
Check je aankoop van tevoren goed. Is het schoon of schoon te maken, werkt alles?

Regel 6: Houd rekening met bijkomende kosten
Dat leuke kastje dat nog opgeknapt moet worden, kost niet alleen het bedrag dat je er op de vrijmarkt voor neertelt. Er gaat meer tijd en geld in zitten. Houd daar rekening mee voor je iets koopt.

Regel 7: Clean before use
Zet de wasmachine alvast klaar en ontsmet accessoires even voor je ze gaat gebruiken.

Happy hunting!

Beeld: Shutterstock