Placeholder

Tijd voor… rust

Door de doodgewone, dagelijkse dingen af en toe een beetje te veranderen, breng je rust in je leven. Wij geven je een aantal tips om dat te doen.

Opgeruimd staat netjes
Af en toe goed opruimen, zorgt voor rust in je hoofd. Als je bureau of je huis eruit ziet alsof er een bom ontploft is, is het tijd om orde te creëren in de chaos. Ze zeggen het niet voor niets: een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd.

Maak plezier
Materiële zaken maken je niet gelukkig, mooie momenten wel. Dat komt goed uit, want die mooie momenten organiseer je gewoon zelf met je partner, familie of vrienden.

Tijd is kostbaar
Timemanagement klinkt ingewikkeld, maar het is niets anders dan handig met je tijd omgaan. Bedenk goed waaraan je je tijd wilt besteden. Dat kan heel simpel zijn: bedenk bijvoorbeeld eens of je eigenlijk wel wilt Facebooken én Twitteren.

Sekstherapie
Goede seks ontspant en geeft energie. Een open deur? Niet voor de Scotland’s University of Paisley, die na onderzoek ontdekte dat je na een orgasme beter reageert op stressvolle situaties. Dankzij het diepe zuchten en de endorfine die vrijkomt tijdens de seks, raak je ontspannen.

Pak een boek (of e-reader)
Volgens onderzoek is lezen een van de beste manieren om te ontspannen, dat zou komen doordat je tijdens het lezen even in een andere wereld leeft. Lees ook: 7 redenen om vaker een boek te lezen

Uit de sleur
Neem eens een andere route naar je werk. Zo zie je eens wat anders en dat zorgt voor een verfrissende blik. Of neem op een doordeweekse dag zonder reden vrij. Doorbreek de sleur en zie dat de wereld niet vergaat als je de boel even de boel laat.

Bron: Archief | Beeld: Shutterstock