Placeholder

11 romantische films om vandaag op Netflix te kijken

Toegegeven, de romantische films op Netflix zijn misschien geen pareltjes, maar soms is het heerlijk om een film te kijken waarbij je niet hoeft na te denken.

Wij delen 11 romantische films die je via Netflix kunt kijken.

1. Newness
Martin en Gabi hebben elkaar ontmoet via een datingapp en bouwen een relatie op. Wanneer de sleur langzaam toeslaat, gaan ze op zoek naar een oplossing.

2. When We First Met
Een Netflix-film over Noah, die via een fotohokje de avond waarop hij Avery ontmoette steeds opnieuw kan beleven. Zo hoopt hij haar voor zich te winnen.

3. The Theory of Everything
Terwijl Stephen Hawking steeds meer aanzien krijgt als natuurkundige, gaat zijn lichaam achteruit door ALS. Hij wordt daardoor steeds afhankelijker van zijn vrouw Jane.

4. PS. I love you
Holly's leven stort in nadat haar man Gerry overlijdt. In de periode voor zijn sterven blijkt hij Holly allemaal lieve kaartjes en hints te hebben gestuurd, die Holly na Gerry's dood ontvangt. Dan ontmoet Holly barman Daniel.

5. Hartenstraat
Voor wie zin heeft in een heerlijk Nederlands liefdeverhaal. In de Negen Straatjes in Amsterdam bloeit de liefde.

6. Kiss & Cry
Een autobiografisch verhaal over kunstschaatser Carley Allison. De tiener krijgt een zeldzame vorm van keelkanker en vindt kracht in zingen voor een online publiek.

7. Definitly, Maybe
Maya wil weten hoe haar gescheiden ouders elkaar ontmoet hebben. Haar vader vertelt over drie vrouwen met wie hij een romantisch verleden heeft gedeeld en de redenen waarom de liefde niet werkte.

8. The Break-Up
Als je na een breuk nog bij elkaar woont, wordt het allemaal een stuk ingewikkelder. Bij Gary en Brooke verandert het samenwonen in een wedstrijd 'je ex het huis uit werken'.

9. Penelope
Een modern sprookje over een vrouw met een varkensneus. De vloek kan alleen verbroken worden als ze haar ware liefde vindt, iemand die haar accepteert zoals ze is.

10. Southside with You
Deze film neemt je mee terug naar de eerste date van Obama en zijn vrouw Michelle in de zomer van 1989.

11. The Best of Me
De jeugdliefde liep niet goed af, maar als ze in hun voormalige woonplaats zijn voor een begrafenis komen de herinneringen weer boven.

Beeld: Shutterstock