Placeholder

Report: BeBio bezoekt MINT

Maandag heeft BeBio een bezoek gebracht aan de Modefabriek in Amsterdam. Bij MINT werden ze op de hoogte gebracht van alle forward fashion: de toekomst van de mode, geweldige stijl en gemaakt met respect voor mensen en onze omgeving.

Lees de blog van Willemijn en Liselotte:

De Modefabriek is een halfjaarlijks professioneel platform waar honderden merken en labels hun nieuwste collecties presenteren aan de retailsector, de pers, stylisten en andere modeprofessionals. Voor BeBio waren we bij MINT, een vast onderdeel van de Modefabriek. MINT, een initiatief van Marieke Eyskoot (talking dress en binnenkort met interview op BeBio.nl) en Willa Stoutenbeek (green PR-bureau: W Green), presenteert forward fashion, de toekomst van mode: geweldige stijl, gemaakt met respect voor mensen en onze omgeving. Door dit evenement voor winkelinkopers hopen de initiatiefnemers dat er meer eerlijke kleding in de shops komt te hangen, en mensen het dus makkelijker kunnen kopen.

Afbreekbare schoenen
Geen stands dit jaar, maar allemaal rekken en tafels door elkaar heen waar de fashionlabels producten showen. Ook het programma, met workshops over het verbeteren van arbeidsomstandigheden voor alle medewerkers van Europese modemerken, is nieuw. Het Nederlandse OAT lanceerde ’s werelds eerste volledig biologisch afbreekbare babyschoenen: ‘OATies’. Zodra de OATies te klein zijn mogen ze op een mooi plekje in de grond want in het afbreekbare vlas, hennep en katoen zitten boomzaadjes van de Pinus Pinea verstopt. Zo groeit uit je eerste schoen een levensboom!

There's more
De gevestigde ‘forward fashion’ modemerken zoals ARMEDANGELS, Komodo, L’Herbe Rouge en O My Bag zijn aanwezig met de nieuwste collecties, maar er zijn ook nieuwe labels te vinden zoals KISS AND TELL. Dit is een nieuw verantwoord modemerk gericht op natuurlijke hand geweven zijde. De kleding is geïnspireerd op de afgelegen delen van Noord-Oost-Indië en ze introduceren een wereld van onbekende zijde. Deze mooie stoffen zijn allemaal met de hand geweven door lokale wevers in India, dit geeft het merk zijn ruwe en unieke eigenschappen. TWO-O debuteert deze editie de nieuwste aanwinsten uit hun collectie bestaande uit houten gadgets. De houten zonnebrillen, houten iPad cover, houten herenstrikjes en houten telefoonhoesjes zijn voor mensen met een groen hart en passie voor design. Wie even wil bijkomen kan genieten van een lekkere en ambachtelijke lunch van Picknick uit Rotterdam.

Houd komende tijd BeBio in de gaten, want we gaan verschillende designers interviewen over waar hun inspiratie en passie voor hun ‘foward fashion’ en green design vandaan komt!


Willemijn en Liselotte van BeBio bloggen iedere week op Sante.nl over een gezonde en bewuste levensstijl. Ze laten zien hoe leuk gezond leven kan zijn en dat een bewuste levensstijl voor iedereen binnen handbereik is.

Wil je meer tips van BeBio? Op hun BeBio.nl inspireren Willemijn en Liselotte je dagelijks met mooie foto’s, video’s en leuke content op het gebied van bewust leven. Naast hun dagelijkse blogs, buzz en healthy tips, vind je veel achtergrondinformatie en een online shop. Daarnaast kun je je eigen pagina bijhouden. Niet belerend, maar inspirerend! Benieuw geworden naar BeBio? Bezoek de website >>